- Yönetici
- Genel
- 07.05.2022
- 443 Görüntülenme
Tamamlayıcı Tıp Nedir?
Tamamlayıcı Tıp Nedir?
Şuan tıbbi uygulama ve tedavilerin geldiği nokta malumunuzdur. Tanı ve hastalıkların tespiti üzerine teknolojik olarak ciddi adımlar atılırken, tedavi adına yapılanlar yetersiz kalmaktadır. Buna bağlı olarak da etrafımızda birçok kronik seyirli hastalık kol gezmekte ve bu tablolara her gün yenileri eklenmektedir. Tansiyondan şekere birçok hastalık artık normal olarak algılanmakta, hatta kanser bile nezle grip gibi yaygın olarak çevremiz de görülmektedir. Tedavi adına yapılanlar ise günü geçirecek tedbirler noktasından ileriye geçememektedir.
Hal böyle olunca da eski tıbbi uygulamalar tekrar gün yüzüne çıkmış ve 100 senelik temellere sahip olan modern tıbbi uygulamalar sorgulanmaya başlanmıştır.
Fakat günümüz tıbbının tedavi alanındaki yetersizliklerine eski yöntemlerin sistematize edilememiş hali de eklenince tedaviler tam anlamıyla bir karmaşa içine itilmiştir. Eski tedavi yöntemlerini uygulayanlar bilgileri doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışırken sonuç yine çözümsüz ve girifttir. Yani uygulanan ek tedaviler hastalıkların bitimini ortaya koyamamış tansiyon hastası yine tansiyon ve kronik rahatsızlıkları ile hayatına devam etmiş ve etmektedir.
Her iki uygulamadaki eksikliğin ana nedeni ise insana bakıştaki yetersizliktir.
İnsana bütünsel bir yaklaşımla tedavi edilemeyecek hastalık yoktur.
Tamamlayıcı Tıp Nedir?
Tamamlayıcı tıp vücudun kendini iyileştirme ve koruma yeteneğine odaklanan tıbbi bir sistemdir, zihin, beden ve ruhu tedavi ederek iyileşmeyi vurgular. Bütünsel bir yaklaşımla ilaçların ve cerrahi yöntemlerin asgari düzeyde kullanımına yardımcı olur. Birçok tamamlayıcı tıp yöntemi geleneksel tedavilerle birlikte uygulanır, bu olumlu sağlık sonuçları için önerilen bir yaklaşımdır. Kliniğimizde fitoterapi, ozonterapi, proloterapi, akupunktur, hacamat, sülük tedavisi, PRP, DSD vücut sağlık taraması ve andulasyon gibi birçok tamamlayıcı tıp yöntemi iyi beslenme, egzersiz ve rahatlama teknikleri gibi hassas kavramlarla birleştirilip uygulanmaktadır.
Tamamlayıcı Tıp ve Geleneksel Tıp Arasındaki Fark Nedir?
Tamamlayıcı tıp ve geleneksel tıp arasında birkaç temel fark vardır. Tamamlayıcı tıp geleneksel tıptan farklı olarak bedenin kendini iyileştirme konusunda doğuştan yetenekli olduğu felsefesi üzerine kuruludur, bedenin kendisini iyileştirmesi için teşvik edilmesine odaklanılır. Geleneksel tıpın aksine tamamlayıcı tıp uzmanları rahatsızlıkların semptomlarını bastırmazlar ve rahatsızlığın kök nedenine inmeyi amaçlarlar. Kişinin sağlığını etkileyebilecek fizyolojik ve psikolojik koşulları araştırırlar.
Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Güvenilir Midir?
Tıpkı geleneksel tıpta olduğu gibi tamamlayıcı tıp yöntemlerinin etkili ve güvenli olması için uzmanları tarafından steril koşullarda yapılması önemlidir. Kişiler aldıkları tedavinin herhangi bir geleneksel tedaviye müdahale etmediğinden ve tüm tedavi biçimlerinin birbirleri ile tamamlayıcı olduğundan emin olmak için tamamlayıcı tıp uzmanlarıyla görüşmelilerdir.
Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Hangi Rahatsızlıkların Tedavisinde Uygulanabilir?
Tamamlayıcı tıp yöntemleri kişiye bir bütün olarak yaklaşır. Tedaviler hem semptomları azaltmak hem de yaşam kalitesini arttırmak için kişinin sağlığını tamamen iyileştirmeyi amaçlar. Diyabet, kalp hastalıkları, sindirim bozuklukları veya obezite gibi kronik durumlarda ya da damar tıkanıklıkları gibi rahatsızlıklarda etkilidir. Kısaca acil cerrahi müdahale gerektiren durumlar dışında hemen hemen her tıbbi durumda kişinin daha iyi hissetmesine yardımcı olunabilir her yaş tamamlayıcı tıp yöntemlerinden fayda görebilir. Tamamlayıcı tıp yöntemleri motive olmuş ve yaşamlarında gerekli değişiklikleri yapmaya hazır hastalarda oldukça etkilidir.
Tamamlayıcı tıp aklın, bedenin ve ruhun dengesini içerir ve bu denge düşünülen her düşünce ile tüketilen her besini içinde barındırır. Bazı gıdalar iltihabı artırabilir veya azaltabilir, böylece potansiyel olarak hastalığın ilerlemesini tetikleyebilir veya engelleyebilir. Tamamlayıcı tıp yöntemleri ile bedenin dengesi yeniden sağlanır.
İskelet Sistemi Hastalıkları
Kireçlenme – Bel-Boyun Fıtıkları – Yumuşak Doku Romatizmaları – İltihaplı Eklem Romatizmaları – Kas Hastalıkları – Lupus – Tenisçi Dirseği – Menisküs – Tendinit ve Bursitler
Cilt Hastalıkları
Akne – Egzema –Sedef – Atopik dermatit – Ürtiker – Liken – Zona
Sindirim Sistemi Hastalıkları
Ülseratif Kolit – Crohn – FMF- Kronik Gastrit – Mide Ülseri – Onikiparmak Barsağı Ülserleri – Reflü – Kronik Kabızlık ve İshal – Hemoroid ve Fissürler -Spastik Kolit (İrritabl Barsak Hastalığı) – Karaciğer Sorunları
Sinir Sistemi Hastalıkları
Anksiyete – Depresyon- Panik Atak – Uyku Bozuklukları – Baş ağrıları ve Migren – Tremor –Multiple Skleroz – Parkinson Hastalığı – Huzursuz Bacak Sendromu – Polinöropati
Kalp-Damar Sistemi Hastalıkları
Koroner Kalp Hastalıkları – Hipertansiyon – Ritim Bozuklukları- Periferik Damar Tıkanıklıkları -Reynaud – Dolaşım Bozuklukları – Varis
Solunum Sistemi Hastalıkları
Alerjik Rinit (Saman Nezlesi) – Kronik Sinüzit – Astım (K.O.A.H) – Kronik Bronşit
KBB Hastalıkları
İşitme Kayıpları – Vertigo – Ses Kısıklığı – Meniere – Sinüzit
Göz Hastalıkları
Üveit – Glokom- Retinal Damar Tıkanıkları – Diyabetik Retinopati – Sarı Nokta
Genel Metabolik Sorunlar
Kronik Yorgunluk – Obezite (Kilo Sorunları) – Bağışıklık Sistemi Zayıflığı -Genel Detoksifikasyon (Toksinlerden Arınma)
Ürogenital Sistem Hastalıkları
Prostatit – Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonları – Adet Bozuklukları – Yumurtalık Kistleri – İnfertilite – Kısırlık – İmpotans – Erken Menopoz
Çocuk Hastalıkları
İştah eksikliği – Alt Islatma (Enürezis) – Dikkat Eksikliği Hiperaktivite – Mental Retardasyon ve Otizm
Onkoloji Hastalıkları
Bütün onkolojik hastalıklarda destek tedavisi.
Tedavi Ne Kadar Sürer?
Tamamlayıcı tıp yöntemleri sorunları mümkün olduğunca çabuk ve kalıcı olarak çözmek ve hayat kalitesini yükseltmek için tasarlanmıştır. Bu başarıldıktan sonra tedaviye devam etmenin bir gereği yoktur. Ancak bazı kişiler tedavi seanslarına devam etmeyi tercih ederler, bu tür bir tedavi planı bireysel hedeflere dayalı olarak yeniden tasarlanır.
Tamamlayıcı Tıp Nedir? Şuan tıbbi uygulama ve tedavilerin geldiği nokta malumunuzdur. Tanı ve hastalıkların tespiti üzerine teknolojik olarak ciddi adımlar atılırken, tedavi adı..
Ozon Tedavisi Nedir? OZON normalde de doğada bulunan, delinmesi ile ilgili bir çok kez haberlerde de duyduğumuz bir gaz aslında.Ozonun güçlü dezenfeksiyon özelliğinden dolayı ba..
Kronik Yorgunluk ve Ozon Tedavisi Modern yaşam tarzı birçok hastalığın beklenenden daha sık görülmesine neden olmuştur. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü gelişmesine rağmen, t..